|
Første bryg: "... lad-det-fejle"Ingredienser:- 300 g Pilsner malt, 3 EBC- 100 g Münchener 20 EBC - 100 g Dehusked Black malt (Weyermann) - 50 g humle fra Heksekosten - 3 g Tørret lagergær (SAFLAGER S-23) (DCL Yeast) - 6 L vand fra hanen Fremgangsmåde:Jeg puttede malt og vand i gryden og varmede det op til ca. 70 grader. Denne temperatur holdte jeg i ca. 1 time, hvorefter jeg øgede den til ca. 82 grader i ca. 1 time. Derefter siede jeg masken fra.Så puttede jeg humlen i urten og kogte det i ca. 30 minutter, hvorefter jeg siede humlen fra. Dermed var urten færdig. Jeg kølede den ned på altanen over 4 timer, indtil den nåede en temperatur på 25 grader. Så hældte jeg urten over i spanden, tilsatte gæren, satte låg på og satte den i køleskab. Efter 10 dage ved 7 grader, som der iøvrigt er i køleskabet, stak jeg det om sammen med Anders. 10 dage senere hældte jeg det på flasker, men en 3 tesker sukker pr halve liter. Resultat:Efter 2½ uger smagte jeg på brygget sammen med Anders. Der var kommet lidt brus i det, og det smagte ikke grimt - og absolut ikke af noget jeg havde smagt før. Jeg er virkelig godt tilfreds med min debut som håndbrygger. "Lad det fejle" - så går det nok bedre næste gang….Efter endnu en uge smagte jeg på det sammen med Heine. Igen, det smagte ikke grimt, og nu var der kommet en del mere brus i, og det var kommet til at smage lidt friskere. Efter 6 uger var der sprunget hul på en af de to sidste flasker, og den sidste tog jeg med ned til mine forældre. Her smagte jeg på den sammen med Lisbeth, Far og Christian. Nu havde smaget udviklet sig en hel del, så øllet havde en meget frisk smag. Det smagte stadig ikke af noget jeg havde fået før, men nu smagte det meget ølagtigt. Der var virkelig meget brus i. |