Andet bryg: "Fejlretteren"

Ingredienser:

700 g Pilsner malt, 3 EBC
230 g Münchener 20 EBC
200 g Pale Ale, 7 EBC (Weyermann)
50 g Chokolade 800 EBC (Weyermann)
Humle fra Heksekosten
Ca. 1,5 g tørret overgær
6 L vand fra hanen

Fremgangsmåde:

Jeg startede torsdag d. 29/5-2003 med at putte malt og vand i gryden og varmede det op til ca. 65 grader. Denne temperatur holdte jeg i ca. 1 time, hvorefter jeg øgede den til ca. 77 grader i ca. 20 minutter. Derefter siede jeg masken fra.

Så puttede jeg humlen i urten og kogte det i ca. 30 minutter, hvorefter jeg siede humlen fra. Dermed var urten færdig. Jeg kølede den ned på i et vandbad indtil jeg kunne tilsætte gæren, men det tog alligevel ret lang tid.

Efter 4 dage, mandag d. 1. juni, åbnede jeg for spanden og konstaterede at gæringsprocessen stadig kørte. Jeg skummede den flydende gær af og stak øllet om, for at få bundfaldet fra - det var der en del af, og nu står det til gæring igen.

Torsdag d. 5/6 hældte jeg det på flasker. Efter at have vasket dem i klorin og rodalon og skyllet dem godt, hældte jeg det på. Der var både flasker med patentlåg og almindelige sodavandsflasker. Jeg er spændt på at se om der er forskel på det.

Resultat:

Efter 2 uger smagte jeg på det for første gang. Det smagte meget ligesom mit første bryg, bare lidt grimmere. Endnu værre var det at min afføring fik en underlig grå-grøn farve dagen efter, og jeg ved ikke om det kan tilskrives øllet. På dette tidspunkt var det nærmest ikke begyndt at karbonere, så det kan måske være fordi der var en gæringsproces i gang.

Det afholdt mig ikke fra at smage igen efter ca. 4 uger, hvor plastikflaskerne var blevet hårde. Smagen var væsentlig bedre, uden at være god. Og min afføring forblev normal……

Øllet kom aldrig til at smage godt, men det var absolut drikkeligt. En af mine venner var helt vild med det, dog i en brandert, og vi kalder ham jo heller ikke "Geden" for ingenting…..

"Fejlretteren" er det andet naturlige led i en proces, hvor 3. gang er lykkens gang, vil jeg da håbe.