Forside

Nyheder

Grundlæggende ølbrygning

Min øldagbog

Kontakt mig

Links

Kontakt mig

Hvis du har ris, ros, forslag, en vits, eller noget andet som jeg bør vide, så skriv til mig på:

Belle@bellebryg.dk

Jeg har planer om at placere alle seriøse henvendelser på denne side.

Henvendelser

4. december 2008
En forespørgsel. Ved du hvor jeg kan få fat i sølle 6 stk patentlågsflasker, der kan indeholde ca. max. 40 cl. Har kikket mange steder på nettet, og det eneste jeg har fundet er et sted hvor jeg min. kan købe 12 stk, men det er 6 for mange.. Skal bruge dem til julegaver.. så det er ved at være sidste chance at finde dem.. Håber du kan hjælpe mig.
Med Venlig Hilsen
Stine Kiel Wolff

Kære Stine
Jeg kan godt forstå dit problem, for langt de fleste patentlågsflasker er 50 cl.
Nogle tyske øl kan købes i 33 cl flasker, for eksempel Flensburger. Mit råd vil være at søge videre efter flaskerne i tyske netbutikker.
Alternativt kan Grolsh købes mange steder i danske butikker i 44 cl flasker. Men så skal der jo følge en flaskebørste med :-)
Endelig mener jeg, at man stadig kan købe gamle sodavandsflasker i isenkrambutikker. Det er en lidt anden lukkemekanisme, som minder om patentlåg. Jeg tror, at de er 25 cl.
Held og lykke med din søgning.
Med venlig hilsen
Bellebryg22. juni 2006
Måske en højlands ale i baljen ville bringe minder frem. Om rejser i det våde nord...
Venlig hilsen Jens

Kære Jens
Hvem drømmer ikke om at rejse i det smukke skotske højland? Hvem drømmer ikke om at komme tilbage dertil? Hvem drømmer ikke om at drømme om det skotske højland? Dit ønske er hermed opfyldt!
... Højlandsale
Med venlig hilsen
Bellebryg21. november 2004
Jeg var for nylig til en helt fantastisk fest, hvor mad og drikke gik op i en højere enhed. Til desserten fik vi øl(!), der smagte af fersken. Man skulle tro, at det var en spøjs smag, men tro mig, det smagte godt! Virkelig godt! Jeg kan ikke regne ud, hvad der ellers var i fersken-øllet, men den sædvanlige ølsmag var der også. Den var lidt mørk i det, men ikke ret sødlig, som mørke øl kan være. Jeg tror, der var tale om et fynsk bryggeri. Måske kender du denne øl?
Med venlig hilsen
Inger J.

- Kære Inger J.
Jeg kan ikke regne ud, hvad der er for en øl, du har fået. Det fynske "Ørbæk" laver en øl med Blåbær, men det er nok ikke den. Den eneste øl med ferskensmag jeg kender er fra Badger, et engelsk bryggeri, som laver en øl, som hedder Golden Glory. Den er bl.a. brygget på hvedemalt, melon og ferskenblomster.
Med venlig hilsen
Bellebryg7. oktober 2004
Kære Belle
Rygter vil vide, at Bellebryg 8 har været i gryden. Kan de bekræftes?
Hilsen Drukmutter fra Silkeborg

- Kære Drukmutter
Rygterne kan jeg desværre ikke bekræfte, da alle beviserne er blevet brændt.....
Med venlig hilsen
Bellebryg9. april 2004
Den nye øl har du ikke være omhyggelig nok med. Der er 90% risiko for, at den ender, som en katastrofe. Banan i øl, lyder meget afskrækkende. Jeg har smagt sovs med chili, banan og schokolade. Det smagte forfærdeligt.
Hilsen Harald

- Kære Harald
Tak for din kommentar. Jeg skal dog lige minde dig om, at det er øl og ikke sovs jeg brygger. Desuden må jeg lige rette din risikovurdering: Bryg 1 var ok. Bryg 6 var fantastisk. 2-5 var katastrofer. 4 ud af 6 - så der er kun 66,6 % chance for en katastrofe, ifølge statistikken.....
Med venlig hilsen
Bellebryg
PS. Hvem finder dog på at putte banan og chokolade i sovs? Det må da blive en katastrofe!22. februar 2004
Kære Bellebryg
Vi er to personer fra Ikast, som følger med i dit spændende øl-projekt. Vi kan se på din hjemmeside at du har brygget en del forskellige øl. Det er spændende at læse om, men man mangler lidt smagen af øl.... Derfor vil vi spørge om du eventuelt en dag holder ØL-SMAGNING, hvor man får mulighed for at smage din hjemmebryg, samt høre om din brygger-proces/erfaringer.
(Vi giver Anja ret, det kunne være sjovt hvis du eventuelt prøvede at brygge en dame-øl, f.eks. den du beskriver i dit svar til Anja. Dette kunne være en udfordring, der vil give dig en anderledes erfaring, som en Mand.)
Hilsen de to øldrikkere fra Ikast :o)

- Kære øldrikkere fra Ikast (Altså Jer to.....)
Tak for Jeres glimrende forslag omkring ølsmagning og foredrag. Jeg drømmer selv om at holde en begynderaften for interesserede, hvor interesserede kan prøve at brygge en øl. Pt. er det dog ikke muligt, da jeg kun råder over begrænset udstyr og plads. Af samme grund, kan det desværre heller ikke lade sig gøre at afholde ølsmagning/foredrag. Jeg har kun kapacitet til at brygge til eget forbrug. Engang i fremtiden, måske.
Jeg vil desuden give Jer det samme svar som jeg gav Anja, nemlig at jeg kun kan anbefale Jer at forsøge at brygge en dameøl.
Med venlig hilsen
Bellebryg- Kære alle fans og læsere
Nu er det ved at være længe siden at nogen sidst har skrevet til mig, og da julen nærmer sig, vil en julehilsen vel være på sin plads. Til julefrokosten vil jeg anbefale en Brøckhouse Juleøl, som kun forhandles i specialbutikker. Den står glimrende til den dejlige danske julemad. Senere på aftenen vil jeg dog anbefale at man går over til Vip eller lignende - for så kan det vel være det samme.... Glædelig jul og godt nytår fra Bellebryg!18. oktober 2003:
Vi har med stor interesse læst om dine laboratorieforsøg omkring ølbrygning. Har du mulighed for at anvise os en opskrift på en god porter, der "står" til risengrød med kanel og smørklat i midten. Da den, altså porteren, vel skal lagre nogen tid, må du hellere se at komme i gang med forsøget, så den kan være klar til den kommende højtid. Vi ser meget gerne, at du forsøger dig først. Lad høre fra dig. Vi håber at du ikke bliver sur i "masken" af vor henvendelse.
Kærlig hilsen fra Støvringerne

- Kære Støvringerne
Hehe, jeg bliver aldrig sur i "masken" over en henvendelse, men "bruser" måske over, hvis mit øl ikke smager godt. Det er ved at være juletid, og jeg har planer om at brygge noget "julet" - hvorfor ikke en juleporter? Hold øje med bellebryg 5, når projektet bliver søsat i løbet af nogle uger.
Med venlig hilsen
Bellebryg6. oktober 2003:
Jeg synes at du skal prøve at brygge en "dameøl" - evt. med lemon/lime-smag.
Hilsen Anja

- Kære Anja
Tak for dit forslag. Men da jeg er en mand, føler jeg ikke, at jeg er den rette til at brygge en "dameøl". Desuden får du ikke glæde af at jeg brygger en sådan. Men se bare at komme i gang, for det er ikke ret svært. Jeg har smagt en der hedder "Troublette" fra et lille belgisk bryggeri, som hedder Caracole, som er ret "dameagtig". Det er en hvedeøl, netop med lemon/lime-smag. Tag fx 500 g pilsnermalt og 500 g hvedemalt, og spæd op med nogle skiver citrusfrugt - økologisk selvfølgelig - men jeg har ingen anelse om hvor meget citrus der skal i.
Med venlig hilsen
Bellebryg26. september 2003:
Jeg syntes du skulle prøve at brygge en lakrids øl.
Hilsen Anders

- Kære Anders
Tak for dit forslag. Det vil jeg tage med i mine overvejelser. Men når du nu er så interesseret i den, så synes jeg da selv du skulle eksperimentere med det. Tag den grundlæggende vejledning og tilføj noget ren lakrids - det er nok bedst, da der er mest smag i.
Med venlig hilsen
Bellebryg