Forside

Nyheder

Grundlæggende ølbrygning

Min øldagbog

Kontakt mig

Links

Links

Haandbryg.dk
Dette er den ultimative danske side for håndbryggere. Der er hjælp til begyndere såvel som rutinerde brygmestre. Der er opskrifter, debatforum samt mere tekniske artikler. Desværre har de en hang til at besværliggøre processer, så den utrænede håndbrygger ikke kan følge med, og skal man have det "nødvendige" udstyr, bliver det for dyrt at komme i gang. Men der er virkelig meget inspiration at hente der.

Danske Ølentusiaster
Alt om øl, herunder også en side om at brygge selv. Desuden masser af information om øltyper samt hvad der sker i øl-danmark.

Brygladen.dk
Her køber jeg typisk udstyr og ingredienser. Man shopper rundt som i alle andre netbutikker, og når man er færdig, sender man sin bestilling. Når de har pakket ordren, sender de en mail om hvad man skal betale og til hvilken konto man skal overføre penge. Der er lang leveringstid, typist et par uger, men ingen usikkerhed omkring dankortbetalinger. Jeg har kun gode oplevelser med indkøb her.

Lund Teknik
Torben Lunds fremragende butik, hvor man kan købe malt og udstyr. Det er blandt andet her, jeg har købt mit lille fadølsanlæg. Torben Lund arbejder meget med mere avanceret udstyr og komplette brygsystemer.

Beers.dk
Flere ølentusiaster, en side der minder meget øm Danske Ølentusiaster. Også en god del om at håndbrygge.

Wintercoat
Niels Jørn Thomsens microbryggeri i Sabro, hvor der mest brygges engelsk inspireret øl. Det er gennem mit arbejde her, jeg har hentet en stor del af min erfaring og instiration.

Biavl/mjød
Her findes der masser af opskrifter på at brygge mjød.

Hjemmeservice
Mik Schacks mad- og debatprogram. Mik og Jan Haugaard (tidligere med Torben Steno) har lavet udsendelser fra ølfestival 2001 (?), har brygget øl i Miks køkken, sat fokus på det nye danske pantsystem, og finder altid en spændende øl frem fra køleskabet.

Heksekosten
Heksekosten er en lokal butik. Næsten alle deres varer er økologiske/biodynamiske. Det er en dejlig butik, hvor der virkelig er tænkt på detaljen. De forhandler visse hobbyartikler, personlig pleje, naturmedicin, frugt, grønt, mel, gryn, te og lignende. Butikken opfylder næsten alle mine behov. Her har jeg købt honning til mjød, humle og øl fra Ørbæk Bryggeri.

PIAF Vinhandel
Lige overfor heksekosten ligger en butik, som har et kæmpe udvalg af danske og udenlandske specialøl. Her finder jeg meget inspiration, samt en god øl til brygdagen.

Jysk Arena
TEST