Forside

Nyheder

Grundlæggende ølbrygning

Min øldagbog

Kontakt mig

Links

Nyheder

26. juli 2006
Så bobler Bellebryg med en ny øl. I min sommerferie har jeg fået overskud til endnu et bryg. På baggrundd af en henvendelse fra Jens har jeg valgt at brygge en Højlandsale med røgmalt i. God fornøjelse med læsningen!


14. marts 2006
Så er der sat punktum for mit triplebryg. Hvis jeg skal evaluere processen, så var 3 forskellige bryg på en dag nok for meget, da der ikke var tid til at kæle for hver enkelt. Efter en vellykket familieforøgelse, skal jeg nu starte på nyt arbejde, og flytte til en ny lejlighed med familien. Bellebryg kommer til at ligge stille i de næste måneder, da jeg på nuværende tidspunkt har svært ved at se, hvornår jeg skulle få tid til at brygge. Siderne vil naturligvis bestå, ligesom jeg stadig gerne tager imod henvendelser. På gensyn i fremtiden!


20. januar 2006
Så er der dømt "bunkebryg". Jeg venter i nærmeste fremtid en familieforøgelse, og regner med at der går et stykke tid, før jeg igen er i stand til at brygge øl. Jeg skal dog lige have lavet et par eksperimenter inden, ligesom jeg skal have opfyldt en drøm gennem længere tid:
- 12. bryg - "India Belle Ale": Jeg har længe drømt om at brygge rigtig bitter øl. Derfor brygger jeg en India Pale Ale.
- 13. bryg - "Rød Base": Er inspireret fra Mik Shacks Hjemmeservice, hvor de drak øl brygget på base frem for syre. Det vil jeg prøve!
- 14. bryg - "Lys Belle": Er et eksperiment. Jeg vil prøve mig med en alkoholsvag øl med smag i.


19. december 2005
Bellebryg er blevet opgraderet til nyere teknologi, og jeg er begyndt at skrive koderne selv. Det betyder, at alle gamle links som ender på ".htm" eller ".html" ikke længere virker. I stedet skal de ende på ".php". Ud over det samt en lille ændring i designet, skulle det ikke betyde noget for mine læsere, brugere og fans. Til gengæld bliver det noget lettere at være mig!

Skulle du - mod al forventning - støde på fejl, så send mig en mail, så jeg kan få det rettet.


19. november 2005
Efter en fuldendt omgang bryggeripraktik, har jeg fået en masse ny viden og nye ideer. Det har jeg omsat til to nye undersider:
Avanceret proces
Mere om ingredienserne
Jeg har også været inspireret ved årets juleøl, Jingle Belle, og har prøvet nye metoder af. Så er det spændende, om jeg kan lave Bellebrygs hidtil bedste juleøl...


24. oktober 2005
Så nærmer endnu en jul sig, og årets julebryg er på vej i gryden.... I den anledning har jeg taget de to tidligere års julebryg frem fra kælderen, og har smagt på dem igen, så både Støvporter (2003) og Belleklang (2004) er blevet opdateret. Min julebryg årgang 2005 har jeg døbt Jingle Belle....


14. september 2005
Jeg er for tiden i praktik på bryggeriet Wintercoat i Sabro. De er netop begyndt at tappe deres øl på flasker, og det er der en masse arbejde med. Naturligvis er der også tid til at lære en masse om ølbrygning. Derfor forventer jeg en højere ølkvalitet fremover, ligesom der vil blive introduceret nye metoder i nærmeste fremtid. Derudover kan fadøl også blive et nyt emne hos Bellebryg, da det egentlig ikke er så svært at håndtere.


5. juni 2005
Så er Bellebryg 10 lagret færdig, den er smagt, og afstemningen er talt op. Der kom i alt 13 Stemmer, som fordelte sig således:
- Koneøl: 1
- Den Bedre Halvdel: 7
- Fodboldøl: 4
- En enkelt stemme foreslog "Anjas Ale"
Med et overvældende flertal, har øllen nu fået sit navn. Læs mere om Den Bedre Halvdel.


24. marts 2005
Så er det næste bryg på vej i gæringstanken. Opskriften blev sammensat, da min kone mente, at jeg skulle prøve at brygge en rigtig flot rød øl. Nu har jeg ikke noget imod at øl er røde, da Silkeborg IF, landsholdet og Manchester United spiller i rød. Derfor kan jeg ikke finde ud af, hvad den skal hedde, men hvad synes du? Tryk på linket og send mailen:
- Koneøl
- Den bedre halvdel
- Fodboldøl
(Afstemningen er lukket, og resultatet kan læses af nyheden fra 5. juni 2005. Du kan også læse mere om Bellebryg 10...


24. december 2004
Så er det blevet jul, og det nye år nærmer sig. Det har været et begivenhedsfyldt år på Bellebryg, hvor der især kan nævnes:
- Bellebryg har haft sin første store succes, i form af bryg 6 - "Le Miel Belle"
- Allerede ved det efterfølgende bryg, blev der sået tvivl om brygmesterens kompetence. Det viste sig i sidste ende at være berettiget.
- Der har været afholdt afstemning, og en heldig vinder vandt en flaske Bellebryg, som vedkommende selv har været med til at sammensætte.
- I en stille periode i bryggeriet, gik der rygter om skjult aktivitet.
- Der er brygget en juleøl, som klart var en større succes end den i 2003.
Så er det kun, at ønske alle læsere en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. Personligt håber jeg på en god høst, så maltpriserne falder. Glæd jer til næste år, hvor jeg godt kan love, at der bliver brygget mere spændende øl, og jeg kan allerede nu afsløre, at der er en afstemning mere på vej!


22. juni 2004
Afstemningen om Fætter Frugt er nu slut. Der kom 14 stemmer, som fordelte sig således:
Ja: 43 %
Nej: 57 %
Så Bellebrygs læsere mener altså ikke, at banan hører hjemme i øl sammen med solbær. Personligt stemte jeg ja, og efter at have smagt brygget, må jeg desværre skuffe de mange nej-sigere. Øllet smager faktisk godt!
Jeg har trukket en vinder, som har fået direkte besked.


16. april 2004:
Der er kommet mange reaktioner på mit seneste bryg. Jeg har hørt at banan er ulækkert i øl, at banan og solbær ikke passer sammen samt at kombinationen ikke fejler noget. Alle har til gengæld en mening.....
Jeg vil gerne have din stemme, og blandt alle stemmer trækker jeg lod om 1 flaske Bellebryg af en eller anden fremtidig udgave. For at deltage skal du svare på spørgsmålet: "Kan man putte banan i øl sammen med solbær?"
Stem ja
Stem nej
Afstemningen er lukket. Resultatet fremgår ovenfor i nyheden af 16. april 2004. Du kan desuden læse mere om Fætter Frugt.


3. april 2004:
Efter de fantastiske anmeldelser som "Le Miel Belle" fik, fortsætter jeg nu med mit syvende bryg, Fætter Frugt, som bl.a. bliver brygget på solbær, banan og vindruer.


19. februar 2004:
Velkommen til det nye Bellebryg. Jeg har netop lært en ny metode til, hvordan en hjemmeside kan opbygges, som alternativ til den meget primitive løsning jeg havde før. Det betyder at det bliver meget lettere for mig at opdatere og udvikle den. Der vil være en fase, hvor der nok bliver noget rod, men jeg regner med at have styr på det indenfor nærmeste fremtid. I den forbindelse er det heller ikke sikkert at gamle links bliver ved med at fungere.
Jeg har fjernet undersiden om mjød samt undersiden om indkøb. Jeg havde ikke indhold nok til indkøbssiden, og mit mjødprojekt fejlede. Hvis jeg engang brygger vellykket mjød, kan det være at siden genopstår.....
God førnøjelse med det nye bellebryg - samme indhold, samme farve, bare lidt mere moderne!